latinica  ћирилица
13/02/2020 |  14:04 ⇒ 14:55 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Имам обавезе према Републици Српској

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета Милан Тегелтија изјавио је да као представник Републике Српске има обавезе према Српској, када је ријеч о закључку власти и опозиције у Републици Српској о обустављању рада у одлучивању о питањима из надлежности органа БиХ.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

Он је појаснио да је у ВСТС-у представник из Републике Српске и да је као такав члан Подвијећа Републике Српске у ВСТС-у које је настало споразумом о преносу надлежности између ентитета.

- С обзиром на све то као представник Републике Српске имам и обавезе према Републици Српској коју ја и други чланови из Српске представљамо у ВСТС-у који је законом конципиран као представничко тијело - рекао је Тегелтија за Н1.

Тегелтија је додао да званичне институције Републике Српске још нису донијеле никакву званичну одлуку и да још нема шта да коментарише или се изјашњава.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је јуче да су највиши званичници Српске једногласно закључили да представници Српске у институцијама БиХ обуставе рад на одлучивању о било којем питању из надлежности органа БиХ док не буде усвојен закон о Уставном суду БиХ у чијем саставу не би било страних судија.