latinica  ћирилица
13/02/2020 |  14:26 ⇒ 14:26 | Аутор: СРНА

Тужилаштву ће бити предато 11 ухапшених

Припадници Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона ухапсили су 11 лица на подручју Живиница због сумње да су дио криминалне групе која је учествовала у удруживању ради злоупотребе положаја и овлаштења, прања новца, давање дара, неовлаштеног држања оружја и муниције и недозвољеног бављења одређеним занимањем.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Ухапшена су лица чији су иницијали В.А. /48/, Ф.Б. /50/, Б.Џ. /55/, Б.Е. /44/, Ш.Р. /64/, В.К. /19/, Ш.Д. /44/, М.Ф. /53/, С.Б. /58/, Д.Ф. /52/ и Џ.А. /46/, саопштено је данас из МУП-а Тузланског кантона.

Приликом претреса пронађени су већа количина новца, више мобилних телефона, фискалне касе, налази за плаћање, аутоматска пушка, ловачка пушка, три пиштоља, већа количина муниције и четири путничка моторна возила, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

Наведена лица су приведена у службене просторије ради криминалистичке обраде, а данас ће уз извјештај бити предата Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона на даље поступање.

Припадници МУП-а Тузланског кантона су, поступајући према наредби Општинског суда Живинице и налогу тузланског Кантоналног тужилаштва, претресе и хапшења извршили јуче, након вишемјесечних планских истражних мјера и радњи.