latinica  ћирилица
13/02/2020 |  14:45 ⇒ 14:46 | Аутор: СРНА

Радојичић: Министар не може тражити новац од локалних заједница

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је Град Бањалука добио допис министра безбједности у Савјету министара Фахрудина Радончића, у којем моли за новац који би се усмјерио за рјешавање мигрантске кризе и да му је одговорено да је необично да се од било које локалне заједнице тражи да финансира питање које је за више нивое власти.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Радојичић је новинарима у Бањалуци рекао да је дошло писмо министра безбједности БиХ и да је на њега одговорено јуче.

- Врло необична ситуација, ја не знам да ли игдје у свијету има да министар државни тражи од општина да финансирају питање које је за више нивое. Ми смо се љубазно захвалили и рекли да је необично да се од било које локалне заједнице тражи да финансира питање које је за више нивое - рекао је Радојичић.

Он је рекао да Град Бањалука нема предвиђена средства за рјешавање тог питања.

- Бањалука наравно нема предвиђена средства, нити знам како бисмо уопште планирали таква средства. Необична да не кажем ненормална ситуација, али ово је иначе чудна земља, па је онда и то чудно - закључио је Радојичић.

Радончић је претходних дана упутио допис владама и локалним заједницама у БиХ у којем моли за новац који би био усмјерен за рјешавање мигрантске кризе.

Он је у допису навео да се број миграната који долазе у БиХ из године у годину повећава, што ће посебно бити интензивирано наредних мјесеци.

Радончић је навео и да се БиХ не може адекватно ухватити у коштац са овим проблемом, јер за ефикасну заштиту границе недостаје око 1.200 полицијских службеника.