latinica  ћирилица
13/02/2020 |  17:07 ⇒ 17:13 | Аутор: РТРС

Социјалисти: Уставни суд сахрањује БиХ

Независни клуб посланика Социјалистичке партије залаже се за доношење Закона о Уставном суду БиХ без страних судија и за одлучно заустављање још једног покушаја нарушавања интегритета Републике Српске, речено је након сједнице клуба која је одржана у Бањалуци.
Независни клуб посланика СП - Фото: РТРС
Независни клуб посланика СПФото: РТРС

Социјалисти поручују да је давно прошло вријеме наметања рјешења против интереса Српске, те да сваки нови покушај уцјена и прелгасавања удаљава Републику Српску од БиХ и служи једино изазивању криза.

- Сва та настојања и овај пут ће се разбити о зид, али поставља се питање да ли је у интересу Републике Српске да и даље будемо у оквиру који је очигледно деструктиван по Републику Српску, јер нема изгледа да ће се зауставити покушаји деструкције и дестабилизације. Некад су високи представници били задужени за стварање оваквих криза, а данас то ради Уставни суд БиХ. У понедјељак је сједница Народне Скупштине Републике Српске, гдје ће по овим питањима бити заузети ставови и донешени закључци у интересу грађана Српске, а управо је Народна Скупштина једино мјесто гдје може да се расправља о интересима Републике Српске. То што ради Уставни суд може само да сахрани БиХ, јер Република Српска има капацитет, снагу и консензус да одбрани своје интересе – наводи се у саопштењу клуба.