latinica  ћирилица
13/02/2020 |  22:36 ⇒ 22:51 | Аутор: СРНА

Требиње: Проглашени најбољи спортисти

Најбољи спортиста града Требиња за 2019. годину је члан Џудо клуба Леотар Игор Ђурица, а признање за најуспјешнији спортски колектив припало је Кошаркашком клубу Леотар.
Најбољи спортиста града Требиња за 2019. годину - Фото: РТРС
Најбољи спортиста града Требиња за 2019. годинуФото: РТРС

Ђурица је рекао да му ово признање много значи, да се није надао овој титули.

- За мене пуно значи свака награда и признање које добијем за свој рад. Ја ћу наставити овако и надам се ће бити још награда. Осјећај је фантастичан - додао је Ђурица.

Ђурица је сениорски првак Балкана, сениорски првак БиХ и првак БиХ у категорији млађих сениора до 66 килограма.

Капитен КК Леотар Ђорђије Нинковић, који је примио пехар у име најуспјешнијег спортског колектива каже да је његов тим ово признање и заслужио.

- Ова награда је лијепо признање људима у нашем клубу, као и играчима који су дали свој максимум. Били смо шампиони, радили марљиво и хвала граду за лијепу награду као најбољем спортском колективу - рекао је Нинковић.

Друго мјесто, у категорији најбољих спортиста, припало је члану Атлетског клуба Требиње Марку Шуковићу, док су треће мјесто подијелили атлетичарка Емилија Кушић и кошаркаш Дејан Шакотић.

У категорији најуспјешнијих спортских колектива друго мјесто припало је Џудо клубу "Леотар", а треће су подијелили Рукометни клуб Леотар и Женски кошаркашки клуб Леотар.

Добитницима је честитао градоначелник Мирко Ћурић, који им је пожелио много успјеха и у овој спортској години.

Манифестацију организују Требињеспорт и Глас Требиње, уз покровитељство Града.