X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
14/02/2020 |  07:57 ⇒ 07:58 | Извор: СРНА

Коловози влажни, мраз у вишим предјелима

У Републици Српској и Федерацији БиХ вози се по сувим и мјестимично влажним коловозима, у вишим планинским предјелима и преко превоја, због јаког мраза, могућа је поледица, док је опасност од одрона камења и земље на коловоз повећана на дионицама у усјецима и поред камених косина.
Киша - Фото: Novosti.rs
КишаФото: Novosti.rs

Јак вјетар дува на путевима Прилука-Гламоч-Млиниште, Изачић-Бихаћ-Босански Петровац и Босански Петровац-Дрвар.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима савјетујју опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце на снази је потпуна обустава саобраћаја, сваки дан осим недјеље, у времену од 9.00 до 15.00 часова.

Саобраћај је за вријеме обуставе преусмјерен на путне правце Кола-Стричићи- Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

На магистралном путу /брзом путу/ од Клашница до Приједорске петље изводе се радови радним данима од 7.00 до 16.00 часова, због чега се саобраћај одвија успорено, а возачима је упућена молба да возе опрезније.

Због изградње моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па из АМС-а возаче моле да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због оштећења надвожњака код "НИС петрол" пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због радова на раскрсници на споју ауто-пута Бањалука-Добој и дионице магистралног пута Јоховац-Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја на том магистралном путу.

Ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој један.

У току је изградња мале хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз постављене семафоре.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, због радова на коловозу, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од поноћи до 7.00 и од 16.00 часова до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тома и аутобусе класе "М3" због радова на санацији клизишта.

Ова забрана не односи се на аутобусе "Дринатранса" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У току су и радови на дионици регионалног пута Шековићи-Цапарде, па се саобраћај одвија наизмјенично једном коловозном траком.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због клизишта, одвија једном траком наизмјенично.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици, на подручју општине Нови Град, саобраћај се одвија једном траком.

На магистралном путу Јајце-Црна Ријека због санационих радова од 8.00 до 16.00 часова повремене су получасовне обуставе саобраћаја уз 15-минутно пропуштање возила.

Послије 16.00 часова на овој дионици саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због радова код мјеста Потоци на магистралном путу Јабланица-Мостар од 8.00 до 16.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел "Врандук", током дана саобраћа се двосмјерно од 5.00 до 21.00 час.

У времену од 21.00 до пола сата послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је у времену од 0.30 до 5.00 часова саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због радова спорије се саобраћај одвија на магистралном путу Кључ-Босански Петровац /Ланиште/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Због безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на 11 граничних прелаза - Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.