latinica  ћирилица
14/02/2020 |  08:39 ⇒ 10:38 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Желимо да Србија остане предводник западног Балкана

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је руководству и грађанима Србије Сретење - Дан државности уз жељу да Србија остане предводник цијелог западног Балкана у стварању и поштовању универзалних вриједности и достигнућа цивилизованог и модерног доба.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

- Руководство и грађани Републике Српске радују се сваком напретку Србије, као покретрачу развоја региона и гаранту стабилности ових простора - навео је Чубриловић у честитки предсједнику Србије Александру Вучићу, предсједници Народне скупштине Маји Гојковић и премијерки Ани Брнабић.

Он је истакао да су чврсте братске и пријатељске везе одувијек биле темељ сарадње Србије и Републике Српске у складу са Дејтонским споразумом и Споразумом о специјалним паралелним везама, а посебно у областима економије, образовања и културе, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

- Србија је уложила значајна средства за помоћ Српској и Србима повратницима у Федерацију БиХ. За то вам у име наших грађана изражавам дубоко поштовање и захвалност. Уз жељу и наду да ће Србија наставити да се развија у сваком сегменту друштва и да ће се изборити са изазовима који су пред њом упућујем вам искрене честитке поводом Дана државности, а грађанима Србије желим напредак и благостање - навео је Чубриловић.

Србија данас обиљежава 216 година од почетка Првог српског устанка и доношења Сретењског устава којим је створена прва модерна и демократска држава на просторима Балкана.