latinica  ћирилица
14/02/2020 |  10:50 ⇒ 14:09 | Аутор: sputniknews.com

Премијера руског филма "Хотел Београд" 5. марта (ВИДЕО)

Руски филм "Хотел Београд", у коме главну улогу игра Милош Биковић, а сниман је у Србији, биће премијерно приказан 5. марта.
Филм "Хотел Београд" -
Филм "Хотел Београд"

Биковић каже да у њему главне улоге играју Београд и Србија.

Он у филму глуми Павела Аркадијевича Пашу, власника хотела са пет звјездица у Београду који је добио у насљедство од тетке, али и великог срцеломца. Паша упада у невоље када поквари милионски посао мафијашком босу.

Да би отплатио дуг, Паша мора да се ожени мафијашевом ћерком. Док се припрема свадба, Паша у Београду среће Дашу, своју некадашњу љубав из Русије.

Како је рекао редитељ Константин Статски, филм је сниман у Србији, углавном у Београду и Новом Саду, али је на њега најјачи утисак оставило село у Неготинској крајини, у којем су такође снимали.

- Пронашли смо нетакнуто, уникатно село, које се није мијењало деценијама. Мјештани села су статирали, али су нас и невјероватно угостили, стално нас нудећи ракијом и вином - казао је Статски.

Осим Биковића, у филму играју и Дијана Пожарска, Борис Дергачов, Александра Кузенкина, Миодраг Радоњић, Јелисавета Теодосић, Љубомир Бандовић и остали.

Поред главне улоге, Биковић је и продуцент филма, а сценарио су радили аутори који стоје иза серија "Кухиња" и "Хотел Елеон".

Биковић је на свом налогу на Твитеру подијелио трејлер за овај филм и написао "с поносом представљамо филм у коме главне улоге тумаче Београд и Србија".

- Сви моји пријатељи из других земаља, који су некад били у Србији, увијек су се враћали. Веома ми је драго што моја отаџбина тако привлачи људе својом атмосфером, музиком, културом. Због тога сам предложио продуцентима да снимају филм у Београду - рекао је Биковић.

- Потрудили смо се да забиљежимо све љепоте Србије и њено гостопримство. Надам се да ће гледаоци, када погледају "Хотел Београд" пожељети да посјете Србију - наставио је, додавши да је било задовољство сарађивати са Дијаном Пожарском, која глуми Дашу.

Пожарска је рекла да је "Београд предиван град, веома пријатан и лијеп".

- Било нам је задовољство да тамо снимамо. Срби су веома дружељубив и гостопримљив народ. Снимање је прошло у прелијепој атмосфери, све је било веома ведро, са пуно локалног колорита. Надам се да ће и гледаоци проникнути у све те љепоте - казала је глумица и додала да јој се посебно свидио Земун.