latinica  ћирилица
14/02/2020 |  11:12 ⇒ 25/02/2020 | 12:05 | Аутор: Kurir

Руски аналитичар: Британци донијели вирус у Кину

Популарни руски стратешки аналитичар, координатор Аналитичке асоцијације ОДКБ проф. др Игор Панарин, тврди да су епидемију вируса корона у Кини организовали – Британци.
Игор Панарин (Фото: president.gospmr.org) -
Игор Панарин (Фото: president.gospmr.org)

Штавише, Панарин тврди да је она потекла из чувене лабораторије за хемијско и биолошко оружје у Солзберију.

По њему, ради се о операцији хибридног ратовања, која има за циљ да уз помоћ вируса корона, тоталне антикинеске пропаганде и економских санкција постигне сљедеће:

1. Дјелимичну дезинтеграцију Кине (повратак Хонгконга Британији);

2. Промјену унутрашњег и спољнополитичког курса Кине и смјену Си Ђинпинга садашњим премијером, који се сматра лидером прозападне либералне групације;

3. Успостављање иностране идеолошке и финансијако-економске контроле над Кином;

4. Погоршање односа Кине и Русије; и

5. Ликвидацију Шангајске организације за сарадњу.

По Панарину, британски удар је услиједио јер је Си показао оклијевање у гушењу немира у Хонгконгу. То је охрабрило "паликуће из Лондона", који Панарин назива Трећом Картагином.

Интензитет епидемије је у Вухану стотинама пута већи него у другим градовима и областима, што по Панарину такође потврђује да је епидемија вјештачки изазвана.

У децембру 2019. године, раније убачени британски агенти су започели акцију биотероризма у Вухану.

Вухан није случајно изабран. Тај град је саобраћајно раскршће и од давнина је познат као бунтовнички.

У њему је 1911. године избила побуна која је довела до рушења владајуће династије, а шездесетих је ту био центар "црвене гарде", главне моторне снаге "културне револуције".

Британци су, по Панарину, епидемијом успјели да спријече да послије Путинове смјене владе у јануару, и Си учини слично послије кинеске Нове године и отараси се својих либерала.

По неким подацима, трочлана група МИ-6 долетјела је у Вухан 16. јануара 2020. године летом ЦЗ 674 (Лондон-Вухан) ради спровођења операције биотероризма са употребом корона вируса.

Група се вратила у Лондон увече 20. јануара 2020. из Хонгконга летом БА 27 Лондон-Хонгконг (Бритиш Ервејз).

У групи су била три човјека – два оперативца и један љекар из Центра за хемијски и биолошки рат Велике Британије који се налази 12 километара од Солзберија.

Си Ђинпинг је позвао армију на садејство у борби са епидемијом, што је знак спремности за најодлучније акције, али тешкоћу представљају бирократске грешке у епицентру епидемије, иза којих вјероватно стоје либерали са намјером да подстакну немире против државног врха.

Према његовим ријечима, у САД од октобра 2019. бјесни епидемија грипа. По званичним подацима, заражено је 15 милиона, а већ је умрло осам хиљада људи. Ипак, о томе нема ништа у западним медијима, чија је сва пажња окренута Кини.

Панарин констатује да је Си Ђинпинг седам година живио у пећини и није се сломио. Дошао је на власт против воље Лондона – Треће Картагине.

- Жељели бисмо да "кинески Стаљин" савлада овај покушај државног удара и узме учешће у "Јалти 2020" - каже руски аналитичар.

Панарин иначе, послије побједе Трампа над својим, како тврди, такође из Британије руковођеним опонентима, предвиђа одржавање "нове Јалте", са учешћем Путина, Трампа и Си Ђинпинга, и то – у Београду.