latinica  ћирилица
14/02/2020 |  11:25 ⇒ 17:16 | Аутор: РТРС

Посебна сједница Парламента Српске 17. фебруара

Десета Посебна сједнице парламента Српске биће одржана 17.фебруара у 15 часова, рекао је након сједнице Колегијума НСРС предсједник НСРС Недељко Чубриловић.

На сједници ће бити разматрана Информација у вези са антидејтонским дјеловањем Уставног суда БиХ.

- Одлука Уставног суда Бих још није званично достављена Народној скупштини, а с обзиром на то да је Уставни суд више пута изашао из својих надлежности на сједници руководства Српске, одржаној у сриједу усвојен је закључак да се одржи посебна сједница НСРС - рекао је Чубриловић.

Подсјетио је да је у складу са тим предсједница Српске, Жељка Цвијановић, упутила захтјев за одржавање сједнице са само једном тачком- Информација о атидејтонском дјеловању Уставног суда БиХ.

- Одбор за уставна питања и у овом случају правовремено је упутио одговор Уставном суду БиХ. У одговору је наведено да Српска има надлежност да регулише сва питања која се тичу пољопривредног земљишта - рекао је предсједник Парламента.

Навео је да није било основа за оспоравање закона јер је ријеч о надлежности која не припада БиХ.

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Миладин Станић рекао је да ће ова странка учествовати у скупштинслој расправи и оцијенио да је одлука Уставног суда БиХ о пољопривредном земљишту у Српској била непотребна.