latinica  ћирилица
14/02/2020 |  12:22 ⇒ 13:02 | Аутор: СРНА

Вишковић: Трајна обавеза Владе да заштити права борачких категорија

Премијер Републике Српске Радован Вишковић поручио је данас поводом обиљежавања Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата и Првог српског устанка да Влада Српске и институције имају трајну обавезу да предано раде на заштити права и унапређењу положаја и материјалног стандарда породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бор
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је у честитки предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу и свим борцима и некадашњим припадницима Војске Републике Српске поручио да храброст и пожртвовање коју су показали припадници Војске Републике Српске борећи се за слободу у којој данас живимо, обавезују Владу да чува и гради Републику Српску.

- Данас, када обиљежавамо почетак борбе српског народа за ослобођење у Првом српском устанку, с поносом се сјећамо историјског пута Војске Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату и са захвалношћу и поштовањем чувамо успомену на све страдале борце - наводи се у честитки премијера Вишковића.

У одбрамбено-отаџбинском рату од 1992. до 1995. године био је ангажован 215.671 припадника Војске Републике Српске, а њих 23.184 положила су животе за Српску.