latinica  ћирилица
14/02/2020 |  13:34 | Аутор: СРНА

Жунић: Дефинисати пут Српске

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић очекује да на предстојећој посебној скупштинској сједници буду усвојени закључци којима ће бити дефинисан пут Српске и рад њених политичара.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

Жунић је поновио да одлука Уставног суда БиХ о пољопривредном земљишту превазилази све надлежности овог суда који се ставља у улогу ОХР-а.

- Овај суд је прешао црвену линију када је ријеч о Републици Српској о чему су сагласни представници свих политичких партија из Српске. Очекујем да посебна сједница Народне скупштине буде конструктивна и да заузмемо заједничке ставове, те да се не дијелимо политички и страначки - рекао је новинарима Жунић након сједнице Колегијума Народне скупштине.

Он каже да се у наредном периоду може ићи на усвајање закона о Уставном суду БиХ и да постоји могућност да стране судије напусте ову институције, што је потребно за нормално функцонисање.

- Када је ријеч о мишљењу Драгана Мектића о свему овоме, чињеница је да његов став и мишљење не цијеним. Ранијим одлукама Мектић је показао колико му је стало до српског јединства које је у овом тренутку важно. Сигуран сам да ће СДС у Народној скупштини разумјети тренутак у ком се налазимо и да ћемо показати јединство - рекао је Жунић.

Посебна сједница Народне скупштине заказана је за понедјељак, 17. фебруара.