latinica  ћирилица
14/02/2020 |  15:33 ⇒ 15:37 | Аутор: СРНА

Подршка споразуму о успостављању жељезничког саобраћаја

Српска листа поздравља данашње потписивање писама намјера за поновно успостављање жељезничке линије и изградњу ауто-пута између централне Србије и Косова и Метохије.
Потписивање споразума (фото:инстаграм) -
Потписивање споразума (фото:инстаграм)

- Пружамо пуну подршку предсеjднику Србије Александру Вучићу и директору Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марку Ђурићу у борби за бољи живот Срба, Албанаца, али и свих осталих грађана - навео је у саопштењу предсједник Српске листе Горан Ракић.

Он очекује да ће нова влада самопроглашеног Косова што прије укинути таксе, да би се смириле тензије, а ови договори добили пуни смисао.

- Уз антицивилизацијске таксе, које су на снази више од 16 мjесеци, грађани трпе посqедице лоших политичких одлука њихових представника - напоменуо је Ракић.

Он је истакао да ће реализацијом договора о жељезници и ауто-путу највећи бенефит осјетити сународници у Косовском Поморављу и централном Космету око Грачанице, јер ће бити олакшана њихова комуникација са централном Србијом, али и створени услови за бржи транспорт робе и услуга, те отворена нова радна мјеста и олакшано привређивање.

- То нас посебно радује и за то смо посебно захвални нашем државном руководству, које је и овим договором успjело да, са једне стране, допринесе бољем животу грађана, а, са друге, очува државне и националне интересе - нагласио је Ракић.

У оквиру Минхенске безбједносне конференције данас су потписана писма намјера за успостављање жељезничке линије Београд-Приштина, као и за завршетак изградње ауто-пута од Београда до Приштине.

У име Београда документ је потписао директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић, а за приштинску страну представник Дирекције за жељезнице.

Писмо о намјерама за обнову авио-саобраћаја између Београда и Приштине потписано је 20. јануара у Берлину, са компанијом Луфтханза.