latinica  ћирилица
14/02/2020 |  15:37 | Аутор: СРНА

Си честитао Вучићу и српском народу Дан државности

Предсједник Кине Си Ђинпинг честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу и пријатељском српском народу Дан државности - Сретење уз жеље за просперитет државе и срећу и благостање народа.

Си је констатовао да Србија, руковођена предсједником Вучићем непрекидно напредује, а да се, уз заједничке напоре обје стране, кинеско-српски односи налазе у пуном процвату.

- Са задовољством констатујем да су важни пројекти о којима смо се заједно договорили већ постигли позитиван напредак. Међусобно политичко повјерење се учвршћује, међусобно се чврсто подржавамо око виталних интереса и важних питања - навео је Си Ђинпинг у честитки.

Он је поручио да је то што је предсједник Вучић недавно изразио саосјећање и подршку борби Кине са вирусом корона новог типа још једном показало челично пријатељство заједничке судбине двије земље, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

- Придајем велики значај развоју односа Кине и Србије. Спреман сам да заједно са Вама, уз вођство заједничке изградње иницијативе "Појас и пут" и сарадње Кине и земаља Централне и Источне Европе, подигнем свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије на још виши ниво - рекао је Си.

Он је нагласио да очекује да се са предсједником Србије поново сретне у априлу ове године, како би заједно дискутовали о развоју кинеско-српских односа и сарадње Кине и земаља Централне и Источне Европе.

- Желим вашој земљи пуно просперитета, а народу срећу и благостање - поручио је предсједник Кине.

Србија данас обиљежава 216 година од почетка Првог српског устанка и доношења Сретењског устава којим је створена прва модерна и демократска држава на просторима Балкана.