latinica  ћирилица
14/02/2020 |  18:45 ⇒ 25/02/2020 | 12:04 | Аутор: СРНА

Сарајево: Девет особа под здравственим надзором због вируса корона

Под здравственом надзором у Кантону Сарајево је девет лица, у оквиру мјера кризног штаба кантоналног Министарства здравства у вези са вирусом корона.
Илустрација -
Илустрација

Рјешење за стављање под здравствени надзор ових девет лица издато је од 1. до 13. фебруара, саопштено је из кризног штаба.

У саопштењу се додаје да је у наведеном периоду извршена обрада 195 појединачних санитарних упитника и 20 санитарних упитника за групу особа које су боравиле или још бораве на подручју Кантона Сарајево, чиме се проводи прописани епидемиолошки надзор.

- Овим се успоставио адекватан механизам за прикупљање и анализу података насталих приликом скрининга за брзу процјену и реаговање - наведено је у извјештају Кризног штаба.

Из Кризног штаба напомињу да се, према наводима Европског центра за превенцију болести и контролу, вјероватноћа заразе за становништво Европе и даље сматра малом.

- Иако су из седам земаља ЕУ пријављени случајеви увезених и локално насталих случајева, укупни број пријављених случајева вируса корона на том подручју и даље је низак, а мјере заштите су на снази - додаје се у саопштењу.

Из Кризног штаба Министарства здравства Кантона Сарајево поручују да ће наставити да дјелују према плану приправности, а с циљем заштите здравља становника.