latinica  ћирилица
14/02/2020 |  19:46 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Борки Јањетовић потребна помоћ добрих људи

Тешка животна судбина задесила је Борку Јањетовић из села Сводна код Новог Града која живи са два сина.

Ова "жена борац" нема стално запослење, док један син има аспергеров синдром. Трочлана породица Јањетовић живи у трошној кући, а како би наставили своју борбу за бољим животом неопходна им је наша помоћ.

Сваки дан, нова је неизвјесност за Борку Јањетовић, која и поред тешких здравствених проблема, ради за надницу како би зарадила за основне животне потребе својих синова. Они су Боркина једина подршка и помажу јој да живот у трошној кући ипак буде топли дом.

- Прошле године сам код комшија радила, беремо и мрвимо кукурузе, онда су ми они усјекли једну приколицу дрва, сналазим се - прича Борка.

Поред животних тешкоћа и ријетког обољења осамнаестогодишњи Милорад најбољи је ученик у Јавној установи Центру Сунце у Приједору. Недавно је завршио и курс новинарства. Каже да му је мама највећа подршка.

- Мама је увијек борац и даље ће бити, она мени помаже шта год треба и ја њој помажем - каже Мирослав.

Тешко је, али Борки понос не дозвољава да поклекне, јер мисли на своје синове. За храну имају, али пристојан кров над главом Јањетовићима је неопходан.

- Имам највеће проблеме са влагом, нема подова никаквих, немам фасаде, немам олука, купатило малено, слабо, испуцало, све је доста дотрајало - наводи Борка.

Милорад каже жеља му је да има своју собу како не би морао са братом да дијели лежај. Овој скромној, али вриједној породици, неопходна је помоћ добрих људи, како би трошну кућу реновирали и наставили своју животну борбу за боље сутра.