latinica  ћирилица
15/02/2020 |  09:20 ⇒ 11:40 | Аутор: СРНА

Вучић: Најважније сачувати мир у БиХ

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да га веома брине ситуација у Републици Српској, да Србија има одговорност према српском народу ма гдје се налазио, те додао да је најважније сачувати мир у БиХ.
Александар Вучић (фото:  Tanjug / Dragan Kujundžić) -
Александар Вучић (фото: Tanjug / Dragan Kujundžić)

Вучић је за београдски "Информер", поводом ситуације у БиХ, рекао да је за Србију најважније да се сачува мир у БиХ и да брине о српском народу, због чега и улаже у сваку општину у Републици Српској.

- Дали смо више новца од свих претходних власти заједно и наставићемо још да улажемо. Имаћемо састанак и са српским организацијама из Црне Горе, помоћи све што можемо поштујући уставни поредак Црне Горе - рекао је он.

Одговарајући на оптужбе министра одбране Црне Горе Предрага Бошковића да Србија врши агресију на Црну Гору, Вучић га је назвао "стручњаком за `Олују` који тврди да је 250.000 Срба протјерало саме себе из Хрватске".

Вучић је поручио Бошковићу да "ради своје јер га Хрвати сваки пут лијепо дочекају да прославе прогон Срба".

- А ми ћемо да радимо свој посао, поштујући поредак Црне Горе, али имамо право да питамо за судбину српског народ и СПЦ и нећемо одустати од тога, јер имамо одговорност према нашем народу ма гдје да се налази - истакао је Вучић.