latinica  ћирилица
15/02/2020 |  10:43 ⇒ 10:53 | Аутор: СРНА

Бошковићу уручена награда "Пјесма над пјесмама"

Бањалучком књижевнику Слободану Бошковићу за поему "Касно лето" уручена је награда "Пјесма над пјесмама" за ову годину, коју додјељује мркоњићки Клуб умјетничких душа поводом 19. Међународног позивно-јавног конкурса љубавне поезије.
Слободану Бошковићу урученанаграда "Пјесма над пјесмама" - Фото: СРНА
Слободану Бошковићу урученанаграда "Пјесма над пјесмама"Фото: СРНА

Бошковић је рекао новинарима након синоћње додјеле да је свака награда за писца драгоцјена, јер је то најкраћи пут или мост између писца и читаоца, али и између писца и критичара и издавача.

- Ова награда је јединствена по томе што у одлучивању учествује и сам писац, који треба да изабере пјесму за коју мисли да је најбоља - истакао је Бошковић.

Клуб умјетничких душа је поводом Дана заљубљених организовао књижевно вече на којем су, осим Бошковића, пјесме читали и други награђени пјесници.

На 19. Књижевни конкурс, који је Клуб умјетничких душа расписао прије мјесец дана о теми "Љубави" пристигло је 1.260 пјесама од 425 аутора са простора цијелог Балкана.

Предсједник Клуба умјетничких душа Слободан Ћоћкало објаснио је да је Бошковић добио главну награду која се додјељује по позиву, а да су остале пристигле пјесме вредноване кроз три старосне категорије.

- То су категорије "Зрели пјесници љубави", "Младе наде љубавног пјесништва" и "Свици љубавне поезије". Све награђене пјесме биће објављене у заједничком зборнику "Пјесници који додирују љубав -, рекао је Ћоћкало.