X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
15/02/2020 |  11:22 | Извор: sputniknews.com

Изетбеговић пријети Србима: Морамо одговорити чврсто и без попуштања

Лидер СДА Бакир Изетбеговић сматра да одговор на најављену блокаду рада државних институција политичара из Републике Српске треба да буде чврст и без пристајања на ултиматум. Морамо одговорити чврсто и без попуштања, рекао је Изетбеговић.
Бакир Изетбеговић - Фото: РТРС
Бакир ИзетбеговићФото: РТРС

- Мировни споразум, Устав и закони се морају поштовати. Нема ни говора да ц́емо пристати на ултиматум и ослабити Уставни суд, који је један од посљедњих механизама којим се могу поправљати ствари у БиХ - рекао је Изетбеговић за сарајевски портал Кликс. Он сматра да би то питање требало да пресијеку ПИК, ОХР и Тужилаштво.

- Ако то не учине, ући ћемо у политички лимб који ће потрајати. Неће моћи да разбију БиХ, Уставни суд неће остати без иностраних судија, патриотске политичке снаге нец́е устукнути пред дрскошћу и пријетњама стране која слави ратне злочинце - запретио је он.

Како додаје, политичка криза ће се пренијети на економију, а тада ће, увјерен је, на удару бити први они који су кризу изазвали, док је Федерација БиХ економски јача.

- На сваки сценарио смо у протеклих 30 година имали одговор, зашто не бисмо и на овај? Све што неодговорни и бахати политичари буду радили, себи ће радити. И биће криви за све што се може десити. Ми  ћемо учинити све да их уразумимо, да сачувамо мир, сигурност и стабилност, да смањимо штете изазване ирационалним дјеловањем. Све што тражимо јесте да се поштује Устав и закони. И поштоваће се - рекао је Изетбеговић.