latinica  ћирилица
15/02/2020 |  18:21 ⇒ 18:21 | Аутор: Агенције

Принц Филип: Да се дјеца рађају, одрастају и живе у Србији

Потомак вожда Карађорђа, вође Првог српског устанка, принц Филип Карађорђевић честитао је Дан Државности Србије истичући да су се српски преци, цијенећи своју прошлост, борили за слободу Србије и достојанствену будућност својих потомака.
Филип Карађорђевић (фото: Princ Filip Press) -
Филип Карађорђевић (фото: Princ Filip Press)

"Замислите да 1804. године нисмо започели устанак и да нисмо изабрали борбу за слободу? Замислите да је Србија одлучила да није Србија и да Карађорђе није изабран за вођу Првог српског устанка? Наши преци су били храбри и одлучни људи јер су се цијенећи своју прошлост, борили за слободу Србије и достојанствену будућност својих потомака.

Одлучан сам у томе да, заједно са свима вама, драги пријатељи, слиједим примјер свог славног претка вожда Карађорђа и свих наших храбрих и честитих сународника који су тада из Марићевића Јаруге у Орашцу понијели барјак слободе, да заједно учинимо све што је у нашој моћи да се наша дјеца рађају, одрастају и живе у својој отаџбини. У нашој јуначкој, часној и слободној Србији. Срећан Дан Државности, Србијо! Срећан Дан Државности свим Србима ма гдје они сада живјели широм свијета! Живјела Србија!" написао је у честитки принц Филип Карађорђевић.