latinica  ћирилица
15/02/2020 |  21:19 | Аутор: Б92

Највећи свјетски ланац пицерија ускоро стиже у регион

Domino’s Pizza, који важи за највећи свјетски ланац пицерија, овог прољећа отвара прву пословницу у Хрватској.
Храна - илустрација - Фото: getty
Храна - илустрацијаФото: getty

Отварање прве пословнице, у Улици Кнеза Мислава преко пута хотела Шератон у Загребу, очекује се у априлу или мају.

За долазак лидера у достави пица с више од 16.300 пословница у више од 85 земаља заслужна је компанија All about pizza, односно Михаел Свибен и његов пословни партнер Нилс Давид Горнал, пише Пословни дневник.

- У ову причу кренули смо прије нешто више од годину дана, а сарађујемо с инвеститором који већ има пословнице у Јапану, Domino’s Pizza у Њемачкој, Новом Зеланду и Аустралији. Упознао сам га на катамарану и кроз разговор схватио да је једна од водећих особа у компанији Domino’s Pizza. Премда сам завршио машинство, одувијек сам се желио упустити у другачију предузетничку причу, а наше тржиште има велики потенцијал - открио је Свибен.

Уочи отварања прве пословнице Domino’s је кренуо у потрагу за менаџером, па је објавио конкурс. Како напомињу, постоји и могућност ширења пословница пицерије у остатку Хрватске.

Пице ће се припремати пред купцима

Прва посебност пословнице биће то што ће се пице припремати на лицу мјеста, испред купаца ће се правити тијесто и слагати састојци.

- Већину састојака набављамо од страних добављача јер је Domino’s Pizza врло ригорозан око квалитета и захтјева сертификата, али вјерујемо да ће се на садашњој листи на којој је неколико домаћих добављача, ускоро наћи још њих - каже Свибен.

Domino’s Pizza је амерички мултинационални ланац пица ресторана са сједиштем у Ан Арбору у Мичигену. Основан је 1960. године када су Том Монахан и његов брат Џејмс преузели пицерију DomiNick’s. Име Domino’s службено су регистровали 1965. године и након тога су почели да се шире на цијели свијет.