latinica  ћирилица
16/02/2020 |  14:49 ⇒ 17/02/2020 | 08:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Шојгу сутра у Београду

Руски министар одбране Сергеј Шојгу боравиће сутра у посјети Србији гдје ће разговарати са српским колегом Александром Вулином.
Сергеј Шојгу (Фото: Sputnik/Alexei Druzhinin) -
Сергеј Шојгу (Фото: Sputnik/Alexei Druzhinin)

Он ће положити капсулу у спомен плочу Вечне ватре на Гробљу ослободилаца Београда, најављено је у Москви и Београду.Руски министар ће бити свечано дочекан испред Палате Србије, а потом ће му у Дому Гарде, у Топчидеру, бити уручен почасни докторат Универзитета одбране.

Затим ће, са министром одбране Србије Александром Вулином, Шојгу положити вијенце на споменике Ослободиоцима Београда и Црвеноармејцу, и "капсулу" у спомен-плочу "Вечне ватре" на Новом гробљу у Београду.

Начелиница руске Агенције за дијаспору Роскомсотруднмичества Елеонора Митрофанова рекла је да ће заједно са министром Шојгуом присуствовати церемонији почетка изградње Вечне ватре у спомен борцима Другог свјетског рата и полагању каспуле са Пискарјовдког гробља у Санкт Петербургу.

Шојгу и Вун ће послије састанка заједно посјетити изложбу "Одбрана 78" у Музеју Града Београда.

Министарство одбране Србије је у најави истакло да је Србија прва земља у коју Шојгу долази у званичну посјету од када је поново именован за министра, док се у Москви најављује да ће његова посјета бити "веома садржајна".