latinica  ћирилица
16/02/2020 |  16:50 | Аутор: srpskainfo.com

Српкиња и Хрват ухапшени у Словенији због низа провала

Српкиња (33) ухапшена је у Словенији са 22-годишњим Хрватом због сумње да су починили најмање четири пљачке у тој земљи на подручју Копра. Хрватска полиција потврдила је да је ријеч о добро познатим провалницима који су харали и том државом.
Словеначка полиција (фото: Хина) -
Словеначка полиција (фото: Хина)

Укупно 13 провала извршено је у стамбеним зградама Копра у протеклом периоду, а полиција Словеније сумња да је барем четири од њих извршио ухапшени двојац који је ухапшен прошлог четвртка захваљујући раду Сектора криминалистичке полиције.

– За сада сумњамо да су осумњичени провалили у стамбену зграду у Светом Антону, али су их станари отјерали оданде. Тада се један од оштећених комшија сјетио и пријавио да је видео аутомобил “рено меган“ – саопштила је ПУ Копар, а касније ће се испоставили да је тај аутомобил био кључан у хватању лопова.

Сљедећу провалу осумњичени су извршили 31. јануара 2020. у Анкарну, гдје су украли новац, нешто накита и кључеве од аутомобила и куће. Словеначким држављанима је нанесена штета у вриједности око 1.000 евра. Истог дана су, како се сумња, провалили у кућу на подручју Копра, гдја су украли накит вриједан око 1.500 евра.

Сљедећу крађу извршили су 6. фебруара на подручју Колонбана, гдје су ушли у једну откључану стамбену зграду и из стана укралу злато и новац у вриједности од 2.000 евра, пише 24ур.

Након посљедње акције двојца, полицајци су примијетили путнички “рено меган“ црне боје, који је одговарао опису возила који је дала прва жртва. Зауставили су возилу а у њему су затечени ухапшени Хрват и Српкиња.

Утврђено је затим да су одсјели у изнајмљеној соби у Постојни, па су полицајци извршили претрес просторија и аута који користе.

У разговору са колегама из Хрватске, словеначки полицајци утврдили су да се ради о добро познатим провалницима, који су били активни и на територији те земље. Истрага се наставља, а тамошња полиција позвала је грађане да се јаве уколико су се нашли на мети ова два провалника.