latinica  ћирилица
16/02/2020 |  19:17 ⇒ 19:19 | Аутор: Независне

Објављена листа најгорих филмова

Иако је филмска индустрија донијела многа остварења на почетку године, поред оних која су вриједна гледања и која су заокупила гледалачку публику, у биоскопима су се нашла и она која је требало заобићи.
Дулитл (фото: Universal) -
Дулитл (фото: Universal)

Лоши филмови немају само лошу продукцију или причу, каткад су то бриљантна умјетничка дјела која из неког разлога не успију да привуку довољно публике, док каткад једноставно нису довољно провокативни, инспиративни па чак ни забавни.

Свјетски познат сајт Ротен Томатос, на којем се могу наћи најрелевантније рецензије филмских остварења, објавио је листу најгорих филмова са најмањом гледаношћу у свјетским биоскопима у овој години. На листи се налазе покушаји хорор филмова који су више насмијали него уплашили публику, али и излизани римејкови и покушаји комедија којима недостаје основних елемената хумора.

"Underwater"

На листи најлошијих филмова у 2020. години налази се научнофантастични хорор ""Underwater" који је режирао Вилијам Ојбанк, а сценарио су написали Брајан Дафилд и Адам Козад. Остварење прати групу научника на дну океана који се суочавају са хордом чудних створења али и великим земљотресом који уништава њихову лабораторију. Филм је прошао лоше на благајнама широм свијета, а поједини критичари су га описали као катастрофално остварење. На сајту Ротен Томатос добио је оцјену 4,95/10.

"Like a Boss"

У питању је ново остварење које је режирао Мигел Артета, а сценарио написао Сем Питман. У главним улогама филма појављују се Тифани Хадиш, Роуз Бирнд и Салма Хајек. Радња филма прати двије пријатељице које покушавају преотети контролу над својом козметичком радњом коју је преузео један индустријски гигант. Сајт Ротен Томатос овој комедији дао је оцјену 4,46/10, а извори блиски продукцији истакли су да филм није успио вратити ни уложен новац у снимање.

"John Henry"

На листи најгорих филмова налази се и остварење "John Henry", које је режирао Вил Форбс. Овај драматични трилер покушао је да прикаже живот Џона Хенрија, којег тумачи Тери Крувс, а који ће покушати да се суочи са својом прошлошћу када у његов живот уђу два дјечака који бјеже од бившег вође опаке банде. Филм је добио лоше критике за глуму и тематику, а на сајту Ротен Томатос добио је оцјену 4,41/10

"Dolittle"

Филм "Dolittle" је научнофантастична комедија у којој главну улогу тумачи прослављени глумац Роберт Дауни Џуниор. Режију за овај филм потписује Стивен Гаган, а остварење је настало као надахнуће базирано на књизи Хјуа Лофтина. Радња прати доктора Дулитла који открива да има моћ да прича са животињама. Ротен Томатос није био благ ни према овом остварењу и поред великих глумачких имена, па је тако оно добило оцјену 4,12/10.