latinica  ћирилица
16/02/2020 |  20:47 | Аутор: СРНА

Митрополит Амфилохије: Народ нема више страха

У Никшићу су данашњи молебан и литија окупили око 40.000 људи, који су изразили протест због дискриминаторског Закона о слободи вјероисповијести.
Митрополит Амфилохије (Фото: Небојша Поповић) -
Митрополит Амфилохије (Фото: Небојша Поповић)

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије, који је предводио литију, рекао је да народ у Црној Гори више нема страха.

- Овај народ се ослободио страха, а било је пуно страха. Овај народ је неустрашив и враћа се Црној Гори и оном најсветијем што је имао. Надам се у Бога да ће и ови који су донијели овај безакони, њега и уклонити, да ће спасити образ свој, предсједника државе и читаве државе. Надам се да ћемо се вратити Црној Гори - рекао је митрополит Амфилохије.

Он је рекао да на Западу саслушају народ када их се сакупи три одсто, а у Црној Гори се окупи пола народа.

- Наставићемо ове литије и надам се да ће глас народа чути ови главари и да ће га послушати, ако су демократе, а не демонократија - поручио је митрополит Амфилохије.

Данас су раније у молитвеном ходу у Никшић стигле колоне вјерника из више мјеста из околине, а најдужа молитвена литија била је из Острога у којој је било око 10.000 вјерника из свих крајева региона.