latinica  ћирилица
17/02/2020 |  07:59 | Аутор: СРНА

Магла мјестимично у Добоју и Фочи

Саобраћај се у већем дијелу Републике Српске одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, а магле мјестимично има на подручју Добоја и Фоче, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

На магистралном путу од Клашница до приједорске петље због радова радним данима од 7.00 до 16.00 часова саобраћај се одвија успорено.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измјењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце на снази је потпуна обустава саобраћаја, сваки дан осим недјеље, од 9.00 до 15.00 часова. Саобраћај се преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град. Изван времена обуставе саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Укрина-Горња Вијака.

У Федерацији БиХ су на дионицама у западним и југозападним крајевима јаки удари вјетра.

Ниска температура погодује формирању поледице, посебно у планинским предјелима, као и на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима.

На планинском превоју Борова Глава на дионици Шуица-Ливно учестали су изласци дивљих коња на коловоз, посебно ујутро и увече.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Због безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.