latinica  ћирилица
17/02/2020 |  12:01 ⇒ 16:05 | Аутор: РТРС

Консултативни састанак са предсједницима парламентарних странака у Српској (ФОТО)

У Бањалуци је одржан састанак предсједника парламентарних странака у Српској у вези са одржавањем посебне сједнице Народне скупштине на којој ће бити разматрана информација о антидејтонском дјеловању Уставног суда БиХ.
Састанак - Фото: РТРС
СастанакФото: РТРС

На састанку, који је заказао предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, учествовала је и предсједница Жељка Цвијановић.

Чубриловићевом позиву одазвали су се предсједници СНСД-а Милорад Додик, СДС-а Мирко Шаровић, ПДП-а Бранислав Бореновић, СП-а Петар Ђокић, НДП-а Драган Чавић, Уједињене Српске Ненад Стевандић и вршилац дужности предсједника ДНС-а Ненад Нешић.

Састанак (Фото: РТРС)

У информацији предсједнице Српске, наводи се да Уставни суд БиХ, оспоравајући члан 53 Закона о пољопривредном земљишту Републике Српске, оспорава свој кредибилитет и нарушава дејтонску структуру и расподјелу територије међу ентитетима у омјеру, 49 према 51 одсто. Подсјећа да је високи представник доношењем три закона из 2005. године грубо прекршио уставно дејтонско начело, да су ентитети власници територија и забранио да њима располажу.