latinica  ћирилица
17/02/2020 |  12:46 | Аутор: СРНА

Унапријеђена законска заштита животне средине

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске унаприједило је законадавни и стратешки оквир у области заштите животне средине, саопштила је ресорни министар Сребренка Голић.
Голић и Синаноглу - Фото: РТРС
Голић и СинаноглуФото: РТРС

Голићева је током састанка у Бањалуци са резидентним координатором УН у БиХ Сезин Синаноглу нагласила да је то постигнуто захваљујући управо несебичној помоћи УНДП-а док је на челу те организације била Синаноглуова.

Из ресорног министарства саопштено је да су се саговорнице сагласиле да је сарадња била обострано корисна и на добробит грађана Републике Српске, те да је неопходно наставити развијати и јачати добру сарадњу коју Министарство има са партнерским институцијама у БиХ и у региону.

Потврђена је спремност за даљи развој сарадње Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске и Канцеларије УН и њених агенција у БиХ.

Голићева је изразила захвалност Синаноглуовој, која је у опроштајној посјети Влади Републике Српске, за изузетну сарадњу коју Министарство има са Канцеларијом УН у БиХ и УН агенцијама.

Синаноглуова је истакла да је имала изванредну сарадњу са Министарством, и да су, захваљујући отворености за сарадњу и ангажовању Голићеве обезбијеђена знатна донаторска средства за развој и реализацију пројеката у области прилагођавања и борбе против климатских промјена.