latinica  ћирилица
17/02/2020 |  13:09 ⇒ 13:11 | Аутор: СРНА

Откривени фалсификовани документи Албаније и Турске

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина одузели су од албанског држављанина чији су иницијали Л.А. фалсификовану возачку дозволу Албаније.

Фалсификовани документ откривен је јуче приликом детаљне провјере Л.А. на изласку из БиХ на граничном прелазу Рача.

Држављанин Албаније контролисан је у возилу "мерцедес", регистарских ознака БиХ, које је у власништву рент-а-кара, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Према наредби тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, против Л.А. биће достављен извјештај због сумње да је починио кривично дјело фалсификовање исправе, а уз возачку дозволу, привремено је одузето и возило.

У суботу 15. фебруара, на излазу из БиХ, на прелазу Орашје, откривена су четири фалсификована специјална пасоша Турске.

Ове документе су на увид дала четири држављана Турске, од којих је двоје малољетно. Контролисани су у аутомобилу "ситроен", регистрације Србије, у власништву рентакара.

О догађају је обавијештен тужилац Кантоналног тужилаштва Посавског кантона и у току је даљи рад на овом случају.

Службеници Јединице Граничне полиције Брод јуче су ухапсили лице чији су иницијали Б.Н. након што је утврђено да га потражује Општински суд у Лукавцу због тешке крађе и предато је службеницима Судске полиције Оџак.

Приликом уласка у БиХ на прелазу Градишка, у суботу 15. фебруара, ухапшен је С.Г. јер га потражује Основни суд у Градишци због фалсификовања исправе. Он је предат службеницима Окружног центра судске полиције Бањалука.

Службеници Јединице граничне полиције Орашје су у суботу на улазу у БиХ на прелазу Орашје ухапсили лице чији су иницијали М.Г. јер је провјерама установљено да га потражује Основни суд Брчко дистрикта због кривичног дјела лака тјелесна повреда. Ухапшено лице предато је Судској полицији Брчко дистрикта.