latinica  ћирилица
17/02/2020 |  14:20 | Аутор: СРНА

Конкурс за спровођење пројекта "Социјализација дјеце Српске"

Јавни фонд за дјечију заштиту почео је са реализацијом пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске" за ову годину расписивањем конкурса за одабир дјеце, васпитача и стручног особља који ће учествовати у овом пројекту.
Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске - Фото: Screenshot
Јавни фонд за дјечију заштиту Републике СрпскеФото: Screenshot

Пројекат се реализује на Црногорском приморју у простору Омладинског хостела "Ужице" у Бечићима од 30. маја до 22. септембра у 13 смјена.

Конкурси који су данас објављени у дневном листу "Глас Српске" могу се преузети и на интернет страници Фонда /jfdz.org/.

Рок за доставу документације је 17. март.

Пријавни обрасци доступни су и у мјесно надлежним центрима за социјални рад и службама социјалне и дјечије заштите, као и на интернет страници Фонда у дијелу Права/Социјализација дјеце Српске.

Пројекат "Социјализације дјеце Републике Српске" реализује се од 2002. године и за претходних 18 година обухватио је више од 32 000 лица - дјеце и пратећег особља из свих општина Српске.

Ријеч је о дјеци осјетљивих категорија, прије свега из социјално угрожених породица која су корисници права из социјалне и дјечије заштите, дјеци из вишечланих породица, из породица борачких категорија, дјеци са потешкоћама у развоју и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надареној дјеци и талентованим спортистима.

- Различитост и разноврсност јесу највећа вриједност овог пројекта и у служби су остварења пројектних циљева као што су развијању емпатије, подршке вршњачком дружењу и интеграцији, те социјализацији дјеце у сваком смислу - истиче се у саопштењу Фонда.

Како се наводи, овај квалитет су препознали и Влада Републике Српске и Министарство здравља и социјалне заштите који годинама подржавају ову активност Фонда, у најбољем интересу дјеце Републике Српске.

Из Фонда за дјечију заштиту су позвали заинтересоване родитеље да, уколико испуњавају услове, пријаве дјецу у центре за социјални рад у својим општинама пребивалишта или да се пријаве у удружења или организације чији су чланови.

Позив је упућен и заинтересованим просвјетним радницима, педагозима, психолозима и социјалним радницима да конкуришу за чланове стручног и пратећег особља.