latinica  ћирилица
17/02/2020 |  15:45 ⇒ 16:02 | Аутор: СРНА

Ускоро почетак друге фазе градње Дневног центра у Косовској Митровици

Крајем фебруара почеће друга фазе градње Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за 144 дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији, саопштено је из Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.
Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар" - Фото: РТРС
Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар"Фото: РТРС

У саопштењу се додаје да су се о томе данас у Косовској Митровици договорили предсједник Одбора Миорад Арлов и Радош Петровић, власник предузећа "РП Инвест 1980", које гради овај објекат.

- Прва фаза је завшена још јесенас, центар од 714 метара квадратних је под кровом. Временски услови су ове зиме идеални за градњу и због тога ћемо крајем фебруара почети другу фазу - постављање комплет столарије, инсталацију воде, струје, гријања, молерске радове, фасаду и уређење око објекта да би био спреман 18. августа уочи Пребражења за отварање и усељење - рекао је Арлов.

Он је додао да темпо завршетка радова и објекта зависи од износа хуманитарних средстава која буду сакупљена да би био испуњен план.

- Надамо се да ћемо успјети да у августу ова дјеца и млади људи добију своју другу кућу, а прву ове врсте на Косову и Метохији - поклон Републике Српске - нагласио је Арлов.

Према његовим ријечима, Петровић је обећао да ће објекат бити квалитетно урађен.

- Рекао је да је спреман да га заврши до планираног рока, као и да сачека ако не будемо имали довољно средстава - навео је Арлов.

Из Одбора позивају хумане људе, локалне заједнице, институције, јавна и приватна предузећа у Републици Српској да помогну изградњу Дневног центра у Косовској Митровици у складу са својим могућностима.

- Наша хуманитарна акција траје под називом "Хуманост је племенита врлина" и сви могу помоћи да изградимо другу кућу за 144 дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији. Када је сви заједно изградимо, као да смо манастир саградили - рекао је Арлов.