latinica  ћирилица
17/02/2020 |  15:56 ⇒ 21:03 | Аутор: РТРС

Додик: Довиђења БиХ, добро дошао РСегзит! (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске да је НСРС кључно мјесто свих одлука и да само она може да говори у име народа.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је обраћање започео ријечима: "Goodbye BiH, welcome RS-exit" ("Довиђења БиХ, добро дошао РСегзит").

- Ми не смијемо оклијевати да донесемо одлуке важне за нашу будућност. Овај пут смо озбиљни и нећемо прихватити неко друго кретање - рекао је Додик.

Он је истакао да Република Српска и српски народ немају шансу у БиХ, јер се посматрају као категорија коју Сарајево и Бошњаци не прихватају и коју мрзе и желе да униште, те да су бошњачки политичари увјерени да је дошао тренутак за коначни обрачун са српским народом.

Додао је да је њихово увјерење да ће странци спасити БиХ - наивно, те да Српска нема ниједну другу солуцију него да се води својим интересима.

Додик је рекао и да је данашња посебна сједница сазвана јер је српски народ преварен.

- Покушавају нас направити мање вриједним, рачунајући да само они знају шта је за нас добро. Све о Уставном суду је већ речено. Овај пут је тај суд отишао даље и себи дао за право да доноси одлуке и пребацује имовину на БиХ, а то јој не припада - навео је Додик.

Српски члан Предсједништва је истакао да многи са запада мисле да Српска није способна и спремна да брине сами о себи.

Додик се захвалио лидерима свих политичких партија на преданом раду и спремности да превазиђу нетрпељивпости у одбрани интереса Српске.

- За 60 дана се видимо, вјерујем да ћемо бити у ономе што сам на почетку рекао - рекао је он.