latinica  ћирилица
17/02/2020 |  17:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Двојица хрватских војника се дрогирала на мисији

Два припадника хрватске војне полиције у саставу контингента у НАТО активности у Литванији, били су позитивни на тестирању за коришћње опојних дрога.
Хрватска војска (AP/Darko Bandic) - Фото: AP
Хрватска војска (AP/Darko Bandic)Фото: AP

- Припадници Војне полиције Хрватске војске из састава 2. хрватског контингента у НАТО активности Ојачане предње присутности у Литванији, у недјељу, 16. фебруара, приликом тестирања утврдили су присутност недозвољених средстава код двојице војника, припадника 2. ХРВКОН-а, који ће одмах бити враћени у Хрватску - саопштило је Министарство одбране Хрватске.

Припадници хрватске војне полиције су приликом тестирања на опијате утврдили да су два припадника конзумирала опојне дроге, а према изјавама те двојице припадника, недозвољена средства су набавили и конзумирали приликом одобреног изласка из касарне.

Против двојице хрватских војника биће спроведен дисциплински поступак и биће удаљени из службе.

- У Министарству одбране и Хрватској војсци је нулта толеранција на невојничко понашање, злоупотребу свих недозвољних средстава, алкохола и дрога, а свако такво незаконито понашање и свако одступање од војне дисциплине изразито се строго санкционише и оштро осуђује - навело је то министарство у саопштењу.