latinica  ћирилица
17/02/2020 |  19:38 ⇒ 20:23 | Аутор: Вечерње новости

Српски фудбалер преживио драму на утакмици (ВИДЕО)

За Славка Перовића (30), офанзивца Динама из Букурешта, синоћни дерби румунског првенства са ФКСБ (бивша Стеауа) претворио се у хорор, али епилог, на сву срећу, није толико страшан како је у први мах изгледало.
Славко Перовић - Фото: Screenshot/YouTube
Славко ПеровићФото: Screenshot/YouTube

Некадашњи фудбалер Црвене звезде добио је јак ударац у главу, послије чега је пребачен у болницу гдје му је указана помоћ и налази се ван животне опасности.

- Нисам више у опасности, добро сам, остао сам само без два, три зуба. Задовољан сам што смо побиједили љутог ривала. Био сам у контакту са нашим љекарима, и одмах сам сазнао резултат када је меч био завршен - поручио је Перовић из болнице за румунски лист  Газета.

У надокнади првог полувремена, фудбалер ФКСБ Лусијан Кристеа је крајње несмотрено ушао у дуел са Перовићем и свом силином га ударио копачком у главу. Српски играч је пао као покошен и остао да непомично лежи лицем окренутим ка трави. Голман противничке екипе Кристијан Балградеан је први притрчао Славку и извукао му језик из уста, јер је био без свијести.

Драма је потрајала неколико минута, пошто су и медицинска возила ушла на терен, гдје му је указана прва помоћ. Са "крагном" је Перовић био постављен на носила и транспортован у клинику, а и читав стадион је остао у шоку. Свима је лакнуло тек касније, када се сазнало да нема тешких посљедица.

- Славко ће остати у болници још дан-два. Доживио је шок, али вјерујем да ће се брзо опоравити и вратити на терен. Најважније је да се добро осјећа - потврдио је тренер Динама Флорин Прунеа.  

Колико је био жесток ударац који је задобио Перовић, објаснио је Адријан Мотака, клупски љекар букурештанског Динама.

- Таква силина је отприлике приликом нокаута у боксу или у ММА борбама. За оне који нису спремни на такве ударце, то је изузетно тешко и опасно - појаснио је Мотака.