latinica  ћирилица
17/02/2020 |  20:08 | Аутор: АТВ

Весна Ећим Злојутро више није активни члан СДС-а

Наставља се расуло у СДС-у. Проф. др Весна Ећим Злојутро од данас није активни члан те странке. О томе је мејлом обавијестила Градски одбор Бањалука.
Весна Ећим-Злојутро, Милан Миличевић и Мирко Шаровић (фото: АТВ БЛ) -
Весна Ећим-Злојутро, Милан Миличевић и Мирко Шаровић (фото: АТВ БЛ)

Скоро три деценије Весна Ећим Злојутро угледни је члан СДС-а. Била је народни посланик, али и једна од 59 функционера те странке које је смијенио високи представник.

- Као дугогодишњи члан Српске демократске странке желим да Вас обавијестим да ћу од сада бити само пасиван члан те Вас молим да ме избришете са свих изабраних мјеста у Градском одбору СДС Бањалука - стоји у мејлу.

Ећим Злојутро је кратко потврдила да је информација тачна, али разлоге своје одлуке није жељела коментарисати.

- То је моја мејл преписка и то је између нас. Немам жељу да расрпављам на ту тему и ви ћете разумјети да ја немам коментара на ту тему. Коментар имам само с оним ко је саговорник који се тиче самог мејла - каже ОНА.

Ећим Злојутро је трн у оку бивших лидера СДС-а Младена Босића и Вукоте Говедарице, а под њиховим утицајем сада и Мирка Шаровића, али и "сивих еминенција" Драгана Ћузулана и својевремено Јове Атељевића и Огњена Тадића, бивших СДС-оваца, тврди извор АТВ-а из СДС-а.

Парадокс је и то, тврди овај извор, да се бањалучком СДС-у већ дужи низ година уступају високе функције у странци, иако тај градски одбор по резултатима тоне све дубље, до нивоа статистичке грешке.

Поготово ако се зна да је Босић тај одбор распуштао четири пута и то увијек када је показивао да оснажује управо у вријеме када су угледни грађани Бањалуке, заједно са Весном Ећим Злојутро чинили тај одбор.

Страх од снажног СДС у Бањалуци замаскиран је задовољавањем апетита за функцијама само подобним појединцима, али не и способним, тврди извор АТВ.

Њена кандидатура за предсједника Градског одбора у фебруару 2016. резултат је приједлога више мјесних и подручних одбора, и само због тога је прихватила кандидатуру. Свим средствима Босић је на различите начине утицао на људе да учине све како не би била изабрана, до сугестије њеним пријатељима да је "одговоре" од изборне трке, тврди овај извор. И тако је и било, изабран је Предраг Вулин који је убрзо напустио СДС.

Извор АТВ тврди и да је присуство Весне Ећим Злојутро на централном обиљежавању Славе СДС-а 12.07. 2019. на Палама и пажња коју јој је посветио тек изабрани лидер Шаровић, наишла на оштру осуду Говедарице, Ћузулана и Босића, због чега је Шаровић морао да се правда.

Занимљиво је да је, тврди, овако непожељну, никада нису заборављали када им је била потребна нека "веза", али редовно јесу за било какав озбиљан ангажман у странци. Весна Ећим, каже овај извор, само је посљедња у дугачком низу оних којима се стање у странци коју су је правили, не свиђа. Наводи да би било занимљиво направити анализу свих људи којих се странка одрекла. Несумњиво је, каже извор АТВ, да ће их бити још са праксом која постаје правило.