latinica  ћирилица
18/02/2020 |  07:52 ⇒ 08:00 | Аутор: СРНА

Магла у котлинама и уз ријеке

На путевима у Републици Српској саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, уз релативно повољне услове за вожњу, а магла мјестимично смањује видљивост у котлинама и уз ријеке, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ густа магла смањује видљивост на подручју Горажда.

Због ниске температуре и мјестимично влажног коловоза, поледица је могућа у вишим предјелима, као и на мостовима, надвожњацима и прилазима тунелима.

Учестали су одрони камења и земље на коловоз на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

На магистралном путу од Клашница до приједорске петље због радова радним данима од 7.00 до 16.00 часова саобраћај се одвија успорено.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измјењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце на снази је потпуна обустава саобраћаја, сваки дан осим недјеље, од 9.00 до 15.00 часова. Саобраћај се преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град. Изван времена обуставе саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Укрина-Горња Вијака.

На магистралном путу Јајце-Црна Ријека због санационих радова од 7.00 до 16.00 часова долази до повремених получасовних обустава, уз петнаестоминутно пропуштање возила. Послије 16.00 на овој дионици саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због извођења радова код мјеста Потоци на магистралном путу Јабланица-Мостар од 8.00 до 16.00 часова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, уз свјетлосну сигнализацију.

На граничним прелазима нису регистрована дужа задржавања.

Због безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.