latinica  ћирилица
18/02/2020 |  11:09 ⇒ 12:37 | Аутор: РТРС

Костајница: Планови за развој туризма

Ријека Уна и шума Баљ, али и други потенцијали, идеални су за развој туризма у Костајници. Кестенијада је већ постала туристички бренд а ловци имају своје планове за развој туризма.

Већ годинама у Костајници организују Кестенијаду. Она је само једна од привредно туристичких манифестација ове локалне заједнице.

- Кроз организовање манифестације Кестенијада ми настојимо промовисати и привући што већи број долазака, односно што већи број туриста. Да дођу у Костајницу бар за вријеме док траје та дводневна манифестација - каже Бранка Кукрика, директорка ТО Костајница.

Развој риболовног туризма могао би бити значајан за укупне потенцијеле.

- Мишљења смо да потенцијала доста има када је у питању риболов. И очекујемо да ћемо уз подршку риболовног друштва
пронаћи неке активности да привучемо дио туриста из западноевропских земаља који су овдје у транзиту, да их зауставимо на ријеци Уни - истиче портпарол општине Костајница Александар Пашић.

Руководство Ловачког удружења "Баљ" у Костајници жели да постигне савремене токове у ловном туризму.

- Ми смо направили један дом, "Вучјак", гдје планирамо да направимо смјештајни капацитет од 26 кревета, а објекат је од 240 квадрата - појаснио је Ненад Рељић, предсједник ЛУ "Баљ".

У Костајници недостају смјештајни капацитети. Два приватна угоститељска објекта, који се баве овим послом, имају на располагању свега 20 кревета.