latinica  ћирилица
18/02/2020 |  11:23 | Аутор: СРНА

Наредних дана претежно облачно

У Републици Српској наредних дана преовладаваће промјенљиво до претежно облачно и свјежије вријеме, док се у петак, 21. фебруара, током дана очекују сунчани интервали и благи пораст температуре ваздуха, а увече наоблачење.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Сутра ујутро биће умјерено до претежно облачно и суво, а послије подне претежно до потпуно облачно са мјестимичним падавинама од централног појаса до југа, на планинама и брдовитим пределима могућ је слаб снијег.

Према вечери и у ноћи, ново, јаче наоблачење и умјерне падавине шириће се од запада на централне предјеле и исток, док ће у брдовито-планинским предјелима бити снијега.

Јутарња температура ваздуха износиће од један до шест, на планинама од минус три степена Целзијусова, а највиша дневна од три до девет, на сјеверу и сјевероистоку до 12, у планинама од два степена Целзијусова.

У четвртак, 20. фебруара, на западу, југозападу и југу биће промјенљиво до претежно облачно и прохладно, а од централног појаса на исток облачно и даље мјестимично са слабим снијегом у брдовитим и планинским предјелима, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Према подневу очекује се раслојавање облачности, биће суво у свим предјелима, на западу и југу са сунчаним интервалима, али свјеже.

Јутарња температура ваздуха износиће од један до четири, на планинама од минус пет степени Целзијусових, а највиша дневна од четири до седам, на западу и југу и степен-два виша, на планинама од минус један степен Целзијусов.

У петак, 21. фебруара, биће стабилно вријеме уз присуство хладне ваздушне масе, па ће јутро бити претежно ведро и хладно са мразем, јачим у планинама, а уз ријеке и по котлинама са маглом.

Током дана очекује се сунчано вријеме уз благи пораст температуре ваздуха, а увече наоблачење на сјеверу.

Јутарња температура ваздуха од минус три до два, на планинама од минус осам степени Целзијусових, а највиша дневна од шест до 12, на западу и југу и степен-два виша, на планинама од два степена Целзијусова. /