latinica  ћирилица
18/02/2020 |  12:52 ⇒ 13:36 | Аутор: РТРС

Акција "Видиковац": Одузето око 35 килограма марихуане (ФОТО)

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет у оквиру оперативне акције кодног назива "Видиковац" слободе су лишили осам лица иницијала М.К., Ф.М., Л.М., М.С., С.П., А.Б., С.М., и С.К. због основа сумње да су починили кривично дјело "Недозвољена производња и промет опојних дрога".

У току ових активности извршени су претреси на девет локација на подручју Града Бања Лука, које користе осумњичена лица, те је том приликом пронађено и одузето око 35 килограљма зелена биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, 1,270 килограма бјеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, двије мрвилице за опојну дрогу, одређена количина новца као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела, наведено је у саопштењу ПУ Бањалука.

Акција се спроводи под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда Бањалука.

Запљена опијата (Фото: РТРС)

Одређене активности у оквиру ове акције су и даље у току.

РТРС незванично сазнаје да је овом приликом лишено слободе осам лица: Костић Марко, Филип Милојевић, Лука Маунага, Марко Стрика, Станислав Подешва, Анастасија Борић, Софија Мирковић, Срђан Костић.