X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
18/02/2020 |  13:22 ⇒ 13:25 | Извор: СРНА

Антисрпске поруке - клима сегрегације према Србима

О правој природи самопроглашене косовске независности свједоче јучерашњи и данашњи напади на српску имовину на Косову и Метохији којима се Србима поручује да су грађани другог реда и да за њих нема заштите од албанске самовоље и насиља, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косову и Метохију.
Канцеларија за КиМ (Фото: Канцеларија за КиМ) -
Канцеларија за КиМ (Фото: Канцеларија за КиМ)

- И графит "Косово је Албанија" на помоћном објекту српске основне школе у Преоцу и противзаконито рушење куће Јовице Менковића у Церници плод је исте политичке климе која се на самопроглашеном Косову годинама континуирано ствара, а то је клима сегрегације, правне несигурности и насиља - истакнуто је у саопштењу.

Србима се, како је наведено, на овај начин све чешће поручује да за њих нема мјеста на албанском самопроглашеном Косову, а кривци су они који у јавност упућују антисрпске политичке поруке и славе културу злочина и насиља, оличену у некадашњој ОВК.

Из Канцеларије још једном захтијевају од међународне заједнице и њених представника на Косову и Метохији да почну да оштрије реагују на шовинистичке поруке албанских политичких лидера у Приштини и коначно почну да раде на стварању функционалног мултиетничког друштва на Космету.

- Подмукли и кукавички напади на српску имовину и људе који никоме нису учинили никакво зло неће застрашити српски народ на Косову и Метохији, а Србија ће наставити да чини све да своје грађане охрабри и помогне у намјери да остану и опстану на земљи предака - поручили су из Канцеларије.