latinica  ћирилица
18/02/2020 |  14:10 ⇒ 18:42 | Аутор: СРНА

Мектић: Надам се да ћу одлуке доносити у складу са својим ставовима

Посланик СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Драган Мектић није могао да потврди да ли ће убудуће подржавати одлуку СДС-а када је ријеч о раду посланика из Републике Српске у параламенту БиХ, изразивши наду да ће имати могућност да одлуке доноси у складу са својим ставовима.
Драган Мектић (фото:V. Dančić) -
Драган Мектић (фото:V. Dančić)

- Тамо гдје сам директно биран и добио мандат тражим и желим да имам потпуно право да одлучујем у складу са својим ставовима и савјешћу, јер сам за то одговоран народу, посебно бирачима који су гласали за мене - рекао је Мектић.

Он није хтио да коментарише закључке са посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске, истичући да су их посланици донијели у оквиру Устава, закона и својих надлежности.

- Искрено не бих коментарисао закључке Народне скупштине Републике Српске, зато што посланици имају и легално и легитимно право да одлучују о таквим стварима. Ја ни на који начин не бих могао ни да оспоравам, нити да подржавам закључке Народне скупштине, нити има потребе за тим - рекао је Мектић новинарима у Сарајеву.

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су синоћ информацију у вези са антидејтонским дјеловањем Уставног суда БиХ и осам закључака којима се обавезују представници Српске у инстутицијама БиХ да у Парламентарној скупштини БиХ предложе усвајање закона о престанку мандата страних судија и избору домаћих судија у Уставном суду БиХ.