latinica  ћирилица
18/02/2020 |  14:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Случај "Ивановић": Тужилаштво још није доставило кључне доказе

Кључни докази које је Тужилаштво било дужно да достави одбрани приликом уручивања оптужнице за убиство Оливера Ивановића још нису стигли.
Убиство Оливера Ивановића (Фото: novosti.rs) -
Убиство Оливера Ивановића (Фото: novosti.rs)

Адвокат Дејан Васић је за портал Косово онлајн рекао да је на основу расположивих материјала направио скицу захтева за одбацивање оптужнице и приговора на доказе које је приложило тужилаштво, али да му још увијек недостају главни докази које су више пута до сада тражили.

- Главни докази нам још увијек нису достављени, а када се ради о мом клијенту то је снимак камера са страначких просторија покојног Оливера Ивановића, као и листинзи позива које је косовско тужилаштво добило од тужилаштва Републике Србије, како би утврдили да ли је Драгиша Марковић звао тога јутра лице које се претпоставља оптужницом - рекао је Васић.

Он је изразио наду да ће им потребни докази врло брзо бити достављени, јер је рок за подношење жалбе кратак, а материјали су обимни. Васић оцјењује и да је већи део доказа прибављен на незаконит начин.

- Против Драгише је истрага трајала дуго, али ми нисмо позивани на било коју истражну радњу које је тужилаштво спроводило. Зато ћу ја приговорити овим доказима и тражићу да се они изузму из списа предмета као незаконито узети - рекао је Васић и нагласио да жели да вјерује да је разлог за то, као и за недобијање потребних доказа, прије свега аљкавост тужилаштва.

Поновљено припремно рочиште одржано је 11. фебруара у Специјалном суду у Приштини, а шесторо Срба који се налазе на оптужници, одбацило је било какву умијешаност у дјела која им се стављају на терет.

Ново рочиште заказано је за 16. март, а одбрани је остављен рок до 11. марта да уложи жалбе и приговоре на оптужницу.