latinica  ћирилица
18/02/2020 |  14:43 | Аутор: СРНА

Запажени резултати у раду Аеродрома Бањалука

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да Аеродром Бањалука у посљедњих годину или двије биљежи запажене резултате у раду, те да Влада намјерава и даље да помаже рад овог јавног предузећа.
Аеродром Бањалука - Фото: РТРС
Аеродром БањалукаФото: РТРС

- Влада Српске помаже рад Аеродрома. Прошле године је интервенисала са 230.000 КМ за куповину земљишта за изградњу терминала Управе за индиректно опорезивање на аеродрому - рекао је Вишковић у Народној скупштини Републике Српске, одговарајући на питања народних посланика.

Он је истакао да се у наредна два мјесеца очекује отварање новог карго центра на Аеродрому Бањалука, на којем је урађена и проширена зграда, те добијене све употребне и грађевинске дозволе.

Вишковић је рекао да је Аеродром Бањалука превезао више од 100.000 путника и да је намјера да отварањем нових авио-линија тај број у овој години буде 150.000 до 200.000, док је прије годину дана износио 20.000.

Када је ријеч о повећању пензија у Републици Српској, Вишковић је навео да су оне од 1. јануара повећане за 3,11 одсто.

Он је рекао да су од 2013. године, када је усвојен нови Закон о ПИО Републике Српске, пензије повећане за 28,76 одсто, а најниже за око 38 одсто.

Када је ријеч о безбједносној ситуацији у Републици Српској, Вишковић је нагласио да нема дешавања за која би се могло рећи да урушавају безбједност грађана.

Он је рекао да су данас у акцији МУП-а Републике Српске, која је још у току, ухапшена лица која раде у МУП-у, односно група инспектора осумњичених за корупцију и примање мита.

- Јавност ће убрзо сазнати о чему је ријеч - додао је Вишковић.

Он је истакао да је полиција Републике Српске једини чувар безбједности грађана Српске, подсјетивши да је Влада у протеклом периоду учинила све да буде побољшан материјални положај и техничка опремљеност полиције.

Вишковић је нагласио да је Влада Републике Српске уложила 13 милиона КМ само за формирање и изградњу Центра Жандармерије у Залужанима коде Бањалуке, наоружање и опрему, те повећање њихових личних примања у посљедње двије године.

- Намјеравамо да тамо направимо и школу МУП-а са свим садржајима, обуком и учењима - додао је Вишковић.