latinica  ћирилица
18/02/2020 |  14:48 ⇒ 14:55 | Аутор: СРНА

Ухапшен службеник Владе Брчко дистрикта због корупције

У полицијској акцији "Темпо" са циљем сузбијања корупције ухапшен је Ферхат Ћејвановић који је обављао функцију шефа Пододјељења за пољопривреду Владе Брчко дистрикта, потврдио је данас шеф полиције у Брчком Горан Писић.
Хапшење - Фото: илустрација
ХапшењеФото: илустрација

- Приликом јучерашњег хапшења код њега је пронађено и одузето више од 3.000 КМ. Одузети су и други предмети који се могу довести у везу са тим кривичним дјелом или евентуалним ранијим радњама - рекао је Писић на конференцији за новинаре.

Он је навео да је ухапшени данас уз извјештај предат Тужилаштву на даље поступање.

Писић је истакао да активности по наведеном предмету нису завршене и да се наставља акција "Темпо", те је позвао грађане да уколико имају информацију о наведеном лицу и његовим коруптивним радњама да се обрате полицији или Тужилаштву Брчко дистрикта.

Главни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта Зекерија Мујкановић рекао је да ће Тужилаштво инсистирати на одређивању притвора за Ћејвановића и залагати за максималну казну, те да очекује да ће на основу прикупљених доказа ускоро бити подигнута оптужница.

Мујкановић је напоменуо да осуђенима за корупцију треба законским оквиром онемогућити враћање у радни однос у управи.

- То ће бити најбоља порука институцијама да се вриједи борити против овакве врсте криминала. Биће најбољи показатељ грађанима да власт има озбиљну намјеру да елеминише или знатно смањи корупцију - поручио је Мујкановић.

Он је подсјетио да су Полиција и Тужилаштво у протеклих девет мјесеци успјешно спровели три сличне акције.