latinica  ћирилица
18/02/2020 |  14:54 ⇒ 14:56 | Аутор: РТРС

Почиње уређење Сутурлије

Излетници и љубитељи природе би могли уживати у уређенијем простору “Парка природе Сутурлија“ већ крајем овог или почетком идућег мјесеца. Уређење Сутурлије почиње у наредним данима у оквиру пројекта “Парк природе Сутурлија“ чији је циљ да се тај локалитет прилагоди за пикник, рекреацију и туризам.
Зоран Талић - Фото: РТРС
Зоран ТалићФото: РТРС

Предсједник Скупштине града Бањалука и иницијатор пројекта "Парк природе Сутурлија" Зоран Талић, данас је обишао Сутурлију са представницима одјељења за Комуналне послове града Бањалука, како би се договорила динамика уредјења Сутурлије.

- Ово је нешто што смо обећавали у протеклих неколико мјесеци. У наредним данима очекује нас доста посла. Обавили смо много разговора са свим заинтересованим суграђанима, удружењима организацијама и институцијама те на основу наших и њихових идеја, усагласили смо идеју и начин уредјења Сутурлије. Данас смо дошли са представницима одјељења за Комуналне послове, да договоримо реализацију те динамике. Уређењем Сутурлије створићемо могућности да што већи број наших суграђана и људи из цијеле регије дођу на тај простор, да се одмарају, уживају и угодно осјећају у природи – рекао је Талић.

Иницијатива

Сутурлија је удаљен од центра града свега два километра, што је идеална локација за туристичко реакреативну зону. Намјера је, како каже предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић, да се Сутурлији поново врати сјај и значај природног бисера. Због тога је и покренута иницијатива "Парк природе Сутурлија" заједно са бројним организацијама, институцијама и заинтересованим суграђанима, како би се тај локалитет са различитим ресурсима уредио.