latinica  ћирилица
18/02/2020 |  15:07 ⇒ 16:24 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Српска на правом путу (ВИДЕО)

Сарајевска јадиковка и позиви у помоћ да странци извршавају њихов национални пројекат и да им створе националну бошњачку државу на правном насиљу и негирању права српског и хрватског народа само још више потврђује да је Српска на правом путу, рекао је данас у Бањалуци портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је навео да је ово потврда и да су на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске јединством свих страна повучени прави потези.

- Ми смо јуче званично напустили њихов пут без повратка који су нам намијенили и који би сигурно завршио нестанком Републике Српске. Од јуче смо на свом путу, који отвара двије опције. Прва је дијалог ентитета и конститутивних народа у БиХ и повратак на једини модел у БиХ на који су сви дали пристанак, а то је Дејтонски мировни споразум, док је друга опција нестанак БиХ - рекао је Ковачевић.

Он је истакао да предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић ништа не разумије, јер Република Српска не тражи уступке.

- Република Српска тражи уважавање њене уставне позиције и отварање дијалога конститутивних народа, односно оних који носе суверенитет у БиХ. Комшић ту нема шта да тражи - рекао је Ковачевић.