latinica  ћирилица
18/02/2020 |  15:16 | Аутор: СРНА

Ове године за запошљавање 30 милиона КМ

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је у Народној скупштини Српске да је Влада, измијенивши бројне законе и дајући подстицаје, у протеклом периоду урадила много на побољшању услова у реалном сектору.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Вишковић је истакао да је то утицало на раст плата и повећање броја запослених, које је рекордно у Српској.

Он је навео да ће Влада ове године подстицати запошљавање са више од 30 милиона КМ.

Вишковић је рекао да Влада за сада финансира три покушаја вантјелесне оплодње и да ће размотрити могућност да финансира и четврти покушај, а да локалне заједнице преузму сваки сљедећи.

- То је важно јер су ове мјере донијеле позитивне резултате и Српска је добила велики број нових становника - рекао је Вишковић, одговарајући на питања у оквиру скупштинске тачке "Посланичка питања предсједнику Владе".

Премијер Српске је поручио да је намјера доношења појединих закона била да се у Заводу за запошљавање раздвоје истински тражиоци посла од оних који су ту због здравственог осигурања, али да нико у Српској неће остати без права на здравствену заштиту.

Говорећи о Универзитетском клиничком центру Српске, он је најавио да ће ове године бити ријешен проблем гужви када је ријеч о паркирању, те да ће у тај пројекат бити уложено око 30 милиона КМ.