latinica  ћирилица
18/02/2020 |  16:00 ⇒ 18:19 | Аутор: СРНА

Јеринић: Привредни развој захваљујући политичком јединству

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да град Добој има стабилан буџет и потенцијал за привредни развој, што је резултат успостављања политичког јединства странака локалног парламента и добре сарадње са институцијама Републике Српске и српским чланом предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Јеринић је поводом данашњег обиљежавања године дана обављања функције градоначелника Добоја рекао новинарима да је задовољан реализованим активностима у досадашњем мандату.

- Протекла година је била успјешна јер смо направили политичку стабилност у граду Добоју, јер је СНСД најјача политичка организација и јер смо задржали добре односе са коалиционим партнерима - изјавио је Јеринић.

Он је рекао да је Добој данас, захваљујући политичкој стабилности и добрим односима са републичким институцијама, велико градилиште са бројним капиталним инвестицијама који знатно унапређују привредни, културни и спортски живот града.

Јеринић је поручио да ће политичка стабилност бити сачувана и у овој изборној години и да очекује побједу листе СНСД-а и њеног кандидата за градоначелника.

Посланик добојског СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Данијел Јошић рекао је да су већ видљиви економски резултати сарадње Јеринића са предсједником и Владом Републике Српске, Савјетом министара и српским чланом Предсједништва БиХ БиХ Милорадом Додиком.

- Реконструишу се градске улице, ради се на изградњи нове болнице и мреже ауто-пута - навео је Јошић.

Потпредсједник Скупштине града Мурвет Бајрактаревић рекао је да је у протеклих годину дана побољшан привредни амбијент за грађевински, машински и металски сектор.

Бајрактаревић, који је и предузетник, најавио је за септембар покретање погона цинкаоне /некадашњи објекат фабрике далековода, стубова и конструкција "Далековод"/ који је у сувласништву пет предузетника, а који ће запослити око 120 радника.

Јеринић је као независни кандидат побиједио на пријевременим изборима за градоначелника Добоја одржаним 17. фебруара 2019. године. Јеринић је тада освојио 30.832 гласа.