latinica  ћирилица
18/02/2020 |  16:13 | Аутор: Б92

Лампард: ВАР уништава душу

Тренер фудбалера Челсија Френк Лампард рекао је да ВАР уништава душу навијачима и изразио је негодовање појединим судијским одлукама у поразу од Јунајтеда.
Лампард - Фото: Getty Images
ЛампардФото: Getty Images

Челси је синоћ поражен на свом стадиону од Манчестер Јунајтеда са 2:0 у Премијер лиги.

- Погледао сам то опет и ВАР је ту баш за то, а они нису урадили добар посао. Мегвајер је требало да буде искључен, то је јасно, и то је очигледно промијенило ток утакмице - рекао је Лампард.

Лампардовом тиму су поништена два гола, чиме је Челси постао тек друга екипа којој се то десило у енглеском првенству, послије Шефилда против Брајтона у децембру.

Званичник ВАР-а Крис Каванаг такође није мислио да је Хари Мегвајер заслужио црвени картон због ударања Мичија Батшуаија.

- Судија у ВАР соби није урадио добар посао - оцијенио је Лампард.

Мегвајер је казао да мисли да је донијета исправна одлука.

- Знам да сам га ухватио и осјећао сам да ће пасти на мене, а моја природна реакција је била да исправим ногу како бих га зауставио. То није био ударац и није била намјера. Мислим да је одлука исправна. Извинио сам му се и било је лијепо што је судија схватио ситуацију - рекао је Мегвајер.

Лампарду се није допала и одлука о поништеном голу Курта Зуме, због тога што је Сезар Аспиликуета гурнуо Брендона Вилијамса.

- Аспиликуета је гурнут са леђа - навео је Лампард.

Аспиликуета је навео да је судија погријешио.

- Наравно, гурнуо сам Вилијамса, али сам и ја претходно био гурнут. Најмање што можете да урадите јесте да погледате снимак, траје 30 секунди. Судија на терену треба да буде тај који доноси одлуке - рекао је шпански фудбалер.

Тренер Јунајтеда Оле Гунар Солшер је изјавио да није видио прекршај Фреда над Аспиликуетом.

Други поништени гол Челсија био је због офсајда Оливијеа Жируа.

- ВАР служи за то и одлука је одлука, макар се нама не допадала. Помало се уништава душа навијачима - казао је Лампард.

Манчестер Јунајтед је први пут од сезоне 1987/88. побиједио Челси у обје утакмице.