latinica  ћирилица
18/02/2020 |  17:00 | Аутор: СРНА

Отварање Титове пећине 9. маја

Титова пећина, културно-историјски споменик у оквиру Спомен-комплекса "25. мај" у Дрвару, биће отворен 9. маја, на Дан побједе над фашизмом, рекла је начелница општине Дрвар Душица Рунић.
Дрвар, Титова пећина - Фото: РТРС
Дрвар, Титова пећинаФото: РТРС

Рунићева је нагласила да је 9. мај важан дан за цијели свијет, а посебно за Дрвар - некадашњи град херој који је доказао своје антифашистичко лице и данас поносно чува историјске чињенице и антифашистички дух народа који живе у њему.

Она је подсјетила да је Титова пећина за туристе затворена прошле године када је усљед елементарних непогода одрон уништио бараку на улазу, а средства за обнову, у износу од 50.000 КМ, обезбиједила је Влада Федерације БиХ.

- Радови су почели током прошле године постављањем вертикалне жичане заштите на стијенама изнад барака. Остало је још да урадимо санацију барака, уређење приступног пута и електрификацију - рекла је Рунићева.

Рунићева је истакла да је једини приход који општина Дрвар директно остварује од туризма продаја улазница за Титову пећину, због чега је веома важно што ће овај културно-историјски споменик бити поново отворен.